vrijdag 8 juni 2012

Roomkaas(monchou)-vulling

Een mooie romige en toch stevige vulling:
Héérlijk in combinatie met bijvoorbeeld kersengelei!

Deze roomkaas(monchou)-vulling is súper geschikt
als heerlijke vulling tussen twee cakelagen,
door de verstevigde slagroom die er door is gemengd!

En deze eenvoudige ingrediënten heb je nodig:
- 125 gram poedersuiker
- 1 pakje goed gekoelde slagroom ( plus 1 1/2 blaadje gelatine)
- 200 gram roomkaas

Dit doe je eerst:
Klop en verstevig tegelijk de slagroom, en zet deze in de koelkast.
Klik op de rode link hieronder om te zien hoe ik dat altijd doe:
Verstevigde slagroom

 Doe de roomkaas met de poedersuiker in een kom...
...en mix dit goed door elkaar, voor ongeveer 2 minuten.
Daarna zit het er zo uit:
Haal de verstevigde slagroom uit de koelkast,
en spatel dit door het roomkaas-mengsel.
Meng niet te lang, anders verliest de slagroom zijn stevigheid.
Het resultaat is een mooi luchtig maar stevig roomkaas mengsel!
Súper eenvoudig!
:-)
Héérlijk over een taartbodem met daarover een laagje kersengelei!

Maar deze roomkaas is ook zeer geschikt als taartvulling
tussen tussen twee cakelagen!

Ik heb deze vulling gebruikt voor mijn Vaderdagtaart.
Wil je deze zien?
Klik dan op de rode link hieronder:

Hartelijke groetjes,
Jacqueline Voordewind

Geen opmerkingen: